GOP Pályázat

 Projekt neve: Állategészségügyi centrum technológiai fejlesztése

Projekt időtartama: 2009.07.06. – 2010.04.15.
Kedvezményezett megnevezése és adatai:

"PANNONVET" Állatgyógyászati Kft.

7623 Pécs Megyeri u. 27.
06-72-515-243
www.pannonvet.hu
A projekt támogatásának összege: 4 857 299 Ft
Pályázati azonosító: GOP-2.1.1-09/A-2009-1243 

Projekt bemutatása:

Pályázó szervezet bemutatása: A cég PANNONVET Bt. néven 1993-ban kezdte meg működését Siklóson elsősorban az állatgyógyszer forgalmazás területén. A következő évben a tevékenységét kiterjesztve Pécsre helyezte át székhelyét. A vállalkozás 1999-ben Korlátolt Felelősségű Társasággá alakult át és a Pécsi - Siklósi térség meghatározó állatgyógyszer forgalmazójává vált. Az utóbbi években a térségben a haszonállat létszám drasztikus csökkenése, illetve a nagykereskedők közvetlen kiszállításai okán a kiesések pótlására az állategészségügyi szolgáltatás irányában is elmozdult a vállalkozás. A társaság bővített profillal nyújt szolgáltatást a 2006-os évtől kezdve egy kis, alacsony műszaki felszereltségű rendelőben és folytatja a mai napig a vevők nagy elégedettségével. A jelen pályázat segítségével megvalósuló fejlesztés egy jól felszerelt magas színvonalat megcélzó állategészségügyi centrum kialakítására lenne lehetőség, ezáltal több különböző képzettségű szakembernek is munkát biztosítva. A legközelebbi állatkórház Mohácson működik, de mint a Pécs város rangja, mint a vonzás körzet igénye, mint a közelgő EKF, megérdemel egy Európa színvonalú létesítményt.

Fejlesztés, beruházás leírása: Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatásának segítségével megvalósuló beruházás a vállalkozás alábbi tevékenységeit, szolgáltatásait érinti:

- a technológiai háttér fejlesztése: a cég eszközparkjának technológiai korszerűsítése valósul meg az új eszközök beszerzésével. A magas minőségű állategészségügyi eszközök, berendezések beszerzése által az Állategészségügyi Központ technológiai hátterének biztosítása, jó felszereltsége valósulhat meg.

- domain név és honlap fejlesztés: a vállalkozás jelenleg nem rendelkezik honlappal, a fejlesztés során a tervezettek szerint www.pannonvet.hu webcím alatt a társaságot, a szolgáltatásokat és a Központot bemutató honlap kialakítása valósul meg, ezáltal elektronikusan is elérhetővé válik a cég az interneten. - informatikai fejlesztés: a cég vezetése számára laptop beszerzése, ezáltal bővül a cég informatikai eszköz parkja, a cég számára rendelkezésre álló számítástechnikai eszközök, ezáltal gyorsabbá, hatékonyabbá és könnyebbé válik az adminisztrációs munkák elvégzése. Az állatorvosi munka, feladatok ellátását nagy mértékben segíti az állatorvosi nyilvántartó rendszer fejlesztése, alkalmazása. Beruházás, fejlesztés eredménye: A fejlesztés során az Állategészségügyi Központ magas színvonalú, korszerű csúcstechnológiai háttérének kialakítása új eszközök beszerzésével, ezáltal az szolgáltatás minőségénék, színvonalának további javulása érhető el. A beruházással a vállalkozás versenyképességének megtartása és növelése a térségben, valamint a jó hírnevének megőrzése, a szolgáltatás minőségének javulása valósulhat meg. A fejlesztés célja a vállalkozás jövedelemtermelő képességének növelése a technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen keresztül.Irányító Hatósság neve és elérhetősége: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22., tel.: 06 40 638-638

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., 1139 Budapest, Váci út 83., tel.: 06 40 200-617