Broilact

Broilact® - természetes védelem

A természetszerűen tartott egészséges baromfi emésztőcsövében a mikroorganizmusok számos fajából álló populáció található. Egyes baktériumfajok, a takarmány felszívódásra alkalmas alkotóelemeire való bontására, vagy értékes vegyületek, fehérjék,aminosavak, vitaminok felépítésére képesek, más fajokat ismereteink szerint közömbösnek tartunk. Különös jelentőséggel bírnak a laktobacilusok, melyek savtermelő képességük révén az egész bélcső baktériumflórájára hatással vannak.

A normál bélflóra jelenléte a nemkívánatos patogén baktériumok visszaszorításában elengedhetetlen. A korszerű tömeges baromfitermelés által megkívánt higéniás körülmények miatt, ennek a normál bélflórának a kialakulása, meglehetősen késleltetett. ennek következtében az állomány sebezhetővé válik, a különböző kórükozó baktériumokkal  (Szalmonella, E.coli stb.) szemben.

Probiutikumokkal, így a különösen hatékony Broilact-tal történő kezeléssel, a normáál bélflórát alakítjuk ki - visszük be, így gyorsan védetté tesszük a csibét, pulyka pipét, az ártalmas mikroorganizmusokkal szemben.

Antibiotikummal történő kezelést követően, a felborult normál bélflóra mielőbbi helyreállításásban, stabilizálásában, a Broilact-ot ugyancsak eredményesen alkalmazhatjuk.

Dr. Gyökeres Sándor